5 nasvetov za učinkovito pospravljanje

Obvezno branje za vse, ki ne marate pospravljanja, čiščenja in drugih hišnih opravil ob koncu tedna.

Teden je naokoli in spet se spogledujete z goro umazanega perila, simpatičnimi kosmi prahu pod posteljo ter umetniško pokapanimi ogledali v kopalnici. Preden se z namrščenim obrazom odpravite v akcijo, zavihajte rokave in preberite nasvete, kako se domačih opravil lotiti bolj sistematično in prebrisano.

Pospravljanje naj bo ob koncu

Res je, preden se lotite čiščenja, morate s tal in drugih površin pospraviti stvari, ki so se tam nakopičile med tednom. Vendar ne letajte v krogih in raznašajte stvari na svoje mesto. Vse, kar ni na svojem mestu, preprosto položite v prazen koš za perilo (ali kar na posteljo) in začnite čistiti. Ob koncu pa naredite le en krog in pospravite vse, kar se je v košu nabralo.

Čistite od zgoraj navzdol

Tako kot vse, tudi prah in druga umazanija podlegajo gravitaciji. Če boste najprej očistili tla in nato brisali prah s polic, se bo ta vsaj deloma nabral na tleh. Zato lepo po vrsti – začnite pri lučeh in najvišjih policah ter nadaljujte do tal. Pomivanje tal naj bo zadnje.

Prah naj ne uide

Brisanje prahu z navadno krpo bo tega samo raznašalo naokrog. Uporabite posebne krpice in omela za prah, ki ga pritegnejo nase in ne razpršijo v prostor.

Krpice in omela Swiffer kot magnet pritegnejo prah, lase, živalsko dlako in umazanijo ter vam tako olajšajo delo. Enostavno se pritrdijo na ročaj, po uporabi pa jih z umazanijo vred preprosto odvržete.

Čistite in pospravljajte sproti

Še vedno menite, da je škoda časa za pospravljanje ob koncu tedna? Pospravljajte sproti. Ko stopite iz prhe, pobrišite kabino za seboj. Po kuhanju takoj počistite štedilnik in vse površine. Medtem ko si umivate roke, pobrišite še umivalnik in pipo. Veliko stvari lahko naredimo sproti. Ko postanejo del navade, bo tudi čiščenje in pospravljanje ob koncu tedna bistveno krajše.

Imejte kakovostne pripomočke vedno pri roki

Priročno držalo Swiffer Sweeper je kot nalašč za sprotno suho in mokro čiščenje tal. Suhe krpice s tal hitro obrišejo trikrat več prahu, las in dlake kot navadna metla, na isti ročaj pa lahko namestite tudi mokre krpice, ki raztopijo trdovratnejšo umazanijo ter za seboj pustijo brezhibno čistočo in svež vonj. Idealne so za hitro čiščenje tal po kuhanju ali ko se razigrani kosmatinci vrnejo s sprehoda po dežju.

Izbrani izdelki, ki jim lahko zaupate

Copyright © 2022, Skupina Orbico.
Vse pravice pridržane